073-8340822 pomdah@pomdah.se

SOLLENTUNA konstronda

SOLLENTUNA konstronda  2024

För dig som vill delta i konstrondan 2024 finns nu möjligheten att här på hemsidan läsa om vilka villkor som gäller och hämta ner anmälningsblanketter och information. Sidorna hittar du under ”Deltagare” eller direkt via länkarna här.

Välkommen med din ansökan till Sollentuna konstronda 2024! 

SOLLENTUNA konstronda genomförs nästa gång

28 -29 september 2024

Den 28–29 september 2024 är det än en gång dags att hålla ögonen öppna för de orangea vimplarna. Det är nämligen helgen då Sollentuna Konstronda 2024 drar igång. Dagarna då Sollentunas konstnärer öppnar sina ateljéer för nyfikna besökare. Här nedan ser du smakprov från Sollentuna Konstrondas deltagare!

Samlingsutställningen Sollentuna Konstronda 2024 genomförs som vanligt på Stallbackens Kultur, 7-29 september 2024. 

Bilder från Konstrondan 2023

Den 23–24 september 2023 var helgen då Sollentuna Konstronda 2023 genomfördes. Dagarna då Sollentunas konstnärer öppnar sina ateljéer för nyfikna besökare. Här nedan ser du smakprov från Sollentuna Konstrondas deltagare!

Det är ju ändå fredag OCH dagen före årets stora helg så därför bjuder vi idag, lagom till fredagsmyset, på ännu ett smakprov från en av Sollentuna Konstrondas ateljéer. Kliv in i en spännande värld av vävstolar och mattor! Här kommer nämligen en tjuvtitt från Kristin Amling som arbetar med textil och som är nummer 8 på vår karta.
Med det sagt så har vi bjudit på årets sista tjuvkik! Nu är det helt upp till er att ta er runt till våra deltagande konstnärer. Ni hittar all info här på www.sollentunakonstronda.se
Välkomna till Sollentuna Konstronda 2023!
23–24 september  Kl. 11-17
 
 
 

 

 
Nästa smakprov kommer från Birgitta Gure som ägnar sig åt akvarellmåleri och som är nummer 21 på vår karta. Här ser ni nyinramade verk, redo att visas för er besökare i helgen. Och ni kan vara säkra på att ugnar går varma, att sista penseldrag dras och att det hängs upp, ramas in och ställs i ordning för fullt i Sollentunas ateljéer ikväll. Allt för att kunna välkomna er konst-sugna besökare imorgon bitti.
Ateljéerna öppna lördag & söndag
23–24 september
Kl. 11-17
 
 
 

 

 

 

Har du inte bestämt dig vilka konstnärer du vill besöka under Sollentuna Konstronda 2023? Vill du hinna med fler ateljéstopp än tiden räcker till för? Eller är du helt enkelt bara sugen på ett besök till Stallbacken kultur?

Då ska du se till att pricka in guidningarna av Sollentuna Konstrondas samlingsutställning! På Stallbacken kultur representeras nämligen varje deltagare med varsitt verk.

 
På lördag 23/9 kl. 13 & 14 hålls guidningar i samlingsutställningen av Daga Wennerström, konstnär med ateljé på Glasbruksgatan.
Varmt välkomna till Sollentuna Konstronda 2023, den 23–24 september!
Ateljéer och samlingsutställningen öppna lör & sön, kl. 11-17.
 
 
 

 

 

 

Vad är det för spännande mackapär som dyker upp när man svajpar till höger undrar ni nu? Jo, det är en glasfusingsugn! Vårt tjuvtittande i Sollentuna Konstrondas ateljéer har nämligen lett oss till Eva Malmbergs verkstad. Eva är glaskonstnär och arbetar i en teknik som kallas för fusing. Vill ni se mer av hennes glaskonst ska ni leta er till nummer 12 på vår karta.
Varmt välkomna till Sollentuna Konstronda 2023 nu på lör-sön, 23–24 september! Ateljéerna öppna kl 11-16.
 
 
 
 

 

 

 

Ateljé, verkstad, smedja, studio – platsen där ett konstverk blir till kan ha olika benämningar. Ofta beroende på vilken konstart som utövas. Men en fotograf då? Visst krävs en dator, en skrivare. Men den plats där det faktiska verket skapas är ju ute i världen. Varje ögonblick och miljö blir fotografens ”ateljé”. Här ser ni ett fotografi av Jerker Dalunde som är just fotograf, och som bjuder in oss i sin skapandemiljö när vi får betrakta hans fotografier. Jerker är nummer 5 på vår karta.
På samma stopp finner ni även Staffan Tolsén (nr 3) som arbetar med måleri & objekt samt Jeanna Tolsén (nr 4) som ägnar sig åt oljemåleri.
 
 
 

 

 

 

Sollentuna Konstronda 2023 närmar sig med stormsteg, det är nämligen denna helg det händer! Helgen då Sollentunas konstnärer öppnar sina ateljéer för er nyfikna besökare. Fram till dess fortsätter vi med våra tjuvtittar i deltagarnas ateljéer.  
Härnäst välkomnas vi att stiga på hos Hind Orfali som är deltagare nummer 30. Hind har sin ateljé i en stuga i Larslunda där hon arbetar med måleri. På lördag vid kl. 12 bjuds besökare dessutom på stämningsfull violinmusik medan man betraktar hennes konst.
Välkomna till Hind och våra andra konstnärer denna helg, 23-24 september!
 
 

 

 

 

🔸Dags för nästa färgklick i ert flöde!🔸
Ni får titta in hos konstnären Britt Roempke som var med som deltagare under de första åren av Sollentuna Konstronda. Britt har sedan haft ett uppehåll från Konstrondan på nästan 20 år men gör i år come-back och är åter igen med på vår karta! Hon arbetar med måleri i olja & akvarell och är deltagare nummer 16. Här ser ni ett smakprov av hennes verk i olja.
Varmt välkomna till alla våra deltagare under Sollentuna Konstronda 2023 nästa helg, den 23–24 september. Så får vi se om även höstlöven hunnit i kapp oss i sin färgpalett?
 
 

 

 

 

Nästa tjuvtitt tar vi hos Sara w Nelin som är konstnär aktiv framförallt med tusch och markers. Många av hennes motiv finns även som gicléetryck i begränsad upplaga. Humor är en viktig del i Nelins verk och bilderna är lekfulla. På konstrondan kommer du hitta både tryck och original samt en del hemdesign. Ni hittar henne som deltagare nr 29 på vår karta.
Du har väl börjat planera din rutt inför Sollentuna Konstronda 23-24 september? Du hittar all info på vår hemsida eller i årets broschyr. Broschyren kan du ta hos någon av våra deltagare under rondan eller redan nu på Stallbacken Kultur under deras öppettider.
 

 

 

 

Här kommer ännu ett smakprov från en av Sollentuna konstrondas deltagare. Denna gång får vi titta in i Margit Bylunds ateljé som är nummer 18 på vår karta. Margit tycker det är spännande att arbeta i flera olika konstarter så hos henne ser ni både keramik, glas & måleri.
Här på sociala medier låter vi er få några tjuvtittar i ett urval ateljéer för att ge inspiration till årets ronda den 23–24 september. Men kom ihåg att vi har ett stort antal fler konstnärer som deltar i rondan. Kika in i vårt Galleri på hemsidan; där finns smakprov från samtliga av våra konstnärer.

 

 

Samlingsutställning – Sollentuna Konstronda

Inför den årliga Konstrondan 23 och 24 september visas en samlingsutställning 9 -24 september på Stallbacken kultur med deltagande konstnärer. Josef Andersson som går master på musik högskolan i Edsberg spelar violin på vernissage lördag 9 september kl 13.
Lördag 23 september och söndag 24 september öppet kl 11-17.

Konstrondan hälsar den konstintresserade publiken välkommen till Sollentunakonstnärernas ateljéer under en intensiv och spännande helg 23-24 september.
Konsthallens öppettider: onsdagar klockan 12-16, lördagar och söndagar klockan 11-16.

Konstnärerna, verksamma i Sollentuna inom olika genrer, presenterade sin konst i sina egna ateljéer under otvungna former under konstrondahelgen. Evenemanget är mycket populärt och publiken får kanske ta aktiv del i hur konstnären jobbar. Olika stilar och tekniker demonstreras generöst och samtalets vågor går ibland höga. Stundtals brukar ateljéerna vara proppfulla av gäster.

Besökare har genom åren kommit inte bara från Stockholms län, och konstföreningar har ibland kommit med egna bussar.
Text från sollentuna.se/aktuell-kalender/konstrondans-samlingsutstallning/

 

 
🔸Nu längtar säkert många efter nästa tjuvtitt🔸
Så varsågod att möta ännu en av våra deltagare. Här är Pia Hällström som är nr 14 på vår karta. Hon målar i olja på duk och verken förställer ofta ensamma starka kvinnor. På sin hemsida skriver Pia att hon bland annat inspirerats av ett ärvt fotoalbum med spännande historia knuten till.
 
Här på www.sollentunakonstronda.se kan du hitta alla våra deltagare. Blir du extra nyfiken på någon av våra konstnärer så finns länkat till deras egna hemsidor. Och den 23–24 september kan du besöka dem på riktigt och höra dem berätta mer om sina konstnärskap.
Foto: Pär Dahlin, 2021
Samlingsutställningen
En nyhet för i år är att Samlingsutställningen kommer att vara på Stallbacken Kultur, Edsvik och pågå 9-24 september.
 
Öppet STALLBACKEN
lördag-söndag 11.00 -16.00, onsdag 12.00-16.00.
Förlängd öppettid under konstrondan 11.00 – 17.00
 
Guidade visningar samlingsutställning
Guidade visningar lördag 23 september klockan 13.00 och klockan 14.00
Guide, konstnär Daga Wennerström
Fri entré alla dagar 
 
 
🔸 Varsågod att tjuvtitta in i nästa ateljé 🔸
Denna gång snirklar vi oss upp för en liten stig i gräset och kliver in i en röd stuga med vita knutar. Vi har hamnat i Kvarnstugan vid Överby gård där Åsa Lundgren-E arbetar med betong. I Överby gårds huvudbyggnad finnes även våra deltagare Catharina Bauer och John Button. På detta stopp kan du alltså besöka deltagare nummer 22–24.
 
Här på hemsidan kan du kika på kartan redan nu! Har du hittat en konstnär du vill besöka så är det mycket möjligt att det finns ännu en deltagare i krokarna. Välkomna till Sollentuna Konstronda 2023, den 23–24 september!
 
🔸 Nästa tjuvtitt kommer från en gnistrande smedja, nämligen Anna Rovigs ateljé🔸
Här bland de blänkande verken står konstnären själv som arbetar med silversmide. Hon är nr 2 på vår karta.

Våra deltagare i Sollentuna Konstronda arbetar med en hel massa olika konstformer. Allt från måleri, skulptur, keramik, teckning och fotografi till grafik, glas, snideri, smide och betong. Välkomna att botanisera i de öppna ateljéerna den 23-24 september!

🔸 Här kommer ett smakprov från en av Sollentuna Konstrondas deltagare! 🔸

Denna gång dyker vi in bland skålar, ljusstakar, vaser och en hel del verk inspirerade av djurriket. Konstnären är Marjo Kangasvieri som arbetar med keramik.

Den 23–24 september mellan kl. 11-17 har ni möjlighet att träffa keramikern själv, då Marjo tillsammans med våra andra deltagare i Sollentuna öppnar sin ateljé för besökare.

#sollentunakonstronda2023 #ateljetjuvtitt2023

🔸Dags för årets första ateljé-tjuvtitt!🔸
Här i förklädet ser vi konstnären Christian Colmenius. Han välkomnar oss in i sin ateljé där han sysslar med akrylmåleri och blandteknik.
Inför Sollentuna Konstronda 2023 bjuder vi alltså på små virtuella sneak peeks i våra deltagares ateljéer. Med hjälp av dessa hoppas vi att ni ska bli riktigt taggade på att besöka våra konstnärer på riktigt den 23-24 september!

Den 23–24 september är det än en gång dags att hålla ögonen öppna för de orangea vimplarna. Det är nämligen helgen då Sollentuna Konstronda 2023 drar igång. Dagarna då Sollentunas konstnärer öppnar sina ateljéer för nyfikna besökare.
Så se till att boka in denna färgstarka helg i era kalendrar! För er som inte kan vänta kommer vi som vanligt bjuda på en del tjuvtittar i våra konstnärers ateljéer. Håll koll på våra sociala medier och hemsidan som kommer uppdateras med aktuell info för årets ronda.
Ses i höst! 🍂🍁🍂